History

History

Int. Transportbedrijf Nico Kwinten Jr. werd op 1 mei 1969 opgericht door Nico en Netty Kwinten.

De eerste jaren werd er met 1 auto gereden en werden er voornamelijk bouwmaterialen en veevoeder vervoerd.
Door uitbreiding van de werkzaamheden werd er in 1970 een tweede auto aangeschaft. Toen deze 2e auto erbij kwam werd er veel rondhout in de Ardennen mee gehaald en hoofdzakelijk gelost in Rotterdam.
Ook werden er veel asbestproducten (voornamelijk golfplaten) van België naar Limburg vervoerd. Nadat de 3e auto erbij kwam – deze had afzetbakken – werden er veel beton-producten vervoerd. Deze werden in het begin nog met de hand gelost, later met kraan en kooi-aap.

Vanaf 1980 zijn wij ons meer gaan toeleggen op speciaal transport, zoals lengtes tot 30 meter en diepladertransport, hoofdzakelijk in de Benelux. Daardoor was het noodzakelijk dat er in 1990 een 4e auto bijkwam.


Per 1 januari 2001 is het transportbedrijf overgenomen door Nico en Marret Kwinten.

Er wordt nog steeds dagelijks met 4 auto’s gereden.
Het getrokken materiaal bestaat inmiddels uit 1 eurodieplader, 2 semi-diepladers (waarvan 1 uitschuifbaar), div. open opleggers, waarvan enkele uitschuifbaar (tot een max. te voeren lengte van 31 mtr), 1 huifoplegger met coilgoot, 3 tautliners met coilgoot.
Ook hebben wij de nog de beschikking over zowel een open oplegger als een tautliner met kooi-aapsysteem. 1 van onze trekker is uitgerust met een 17 ton meter afzetbare autolaadkraan.